Skip to main content

Jong toptalent

Orfeo wil jong talent begeleiden en promoten in hun overgang van een professionele opleiding naar een succesvolle muzikale carrière. We hopen dat de culturele organisatoren willen meegaan op dit traject en dat ze jonge talenten een concert willen aanbieden zodat ze zich aan het bredere publiek kunnen tonen.

De volgende vier zeer talentvolle ensembles hebben we gekozen om in 2023 en 2024 naar  het podium te brengen.

Onze jonge talenten

DUO COMO : Emma Wils, gitaar en Sebastian Enriques, accordeon

De vriendschap tussen Emma en Sebastian ontstond al snel toen ze beiden in 2016 aan hun eerste Bachelor klassieke muziek begonnen aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze besloten een officieel duo te vormen toen bleek dat ze uitblonken in hun samenspel.

Duo Como brengt een zoete, vreugdevolle mix van lichte en elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken zuiderse ritmes. De sfeer? Heel veel passie en een warme zomerbries.

Het duo slaat voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen programma, Douce Joie. Sebastian Enriques (accordeon) en Emma Wills (gitaar) vertolken niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen van onder meer Piazzolla,  Galliano, Gubitsch,  Balkansi,  Morricone en Korrontzi.

Verdere info op hun facebook pagina: https://www.facebook.com/DUOC0M0/.

Ze zijn o.a. te zien op een concert in de reeks ‘Zuidrand Klassiek’ op 18 april 2024 in de Sint-Leonarduskerk te Aartselaar.

Mathilde Wauters – harp & Veronique De Raedemaeker – viool

Jonge wolvinnen Veronique De Raedemaeker (viool) en Mathilde Wauters (harp) stretchen de vingers voor een feeërieke en wonderlijke avond vol overheerlijke melodieën uit het Franse fin-de-siècle. Leun achterover en laat je betoveren door subtiele glitteringen en charmante schitteringen.

Violiste Veronique De Raedemaeker en harpiste Mathilde Wauters halen met zwier en schwung een aantal min of meer vergeten partituren van onder het stof: barokpastiches van Alfred Schnittke en romantische duetten van nobele onbekenden als de Belgische toondichter Alphonse Hasselmans. Aan weerszijden van deze preciosa staan Béla Bartók en Manuel de Falla als twee stevige hoekstenen opgesteld. Hun beider interesse in volkse idiomen staat met de Roemeense dansen, respectievelijk de Suite Populaire Espagnole dan ook in steen gebeiteld.

Christoph Bunzendahl, cello en Anja Kuttner, piano: De vergeten zussen

Muzieklegendes en hun minder bekende, maar even getalenteerde dichtste bloedverwanten.

In dit programma vertolken de Duitse cellist Christoph Bunzendahl en de Belgische pianiste Anja Kuttner enkele van de meest legendarische werken van Mendelssohn en Boulanger, en plaatsen ze die naast het werk van hun minder bekende zussen. De musici vertellen ook over de relatie tussen de broers en zussen, en lezen teksten voor in de eigen woorden van de componisten. Die geven het publiek een idee van wat zij voor elkaar betekenden.

Het programma omvat werk van Fanny en Felix Mendelssohn en van Lili en Nadia Boulanger.

Anzhela Hovhannisyan – viool & Jean-Baptiste Lopin – piano
Folk Dances by great composers

Anzehla kreeg haar eerste vioollessen in haar thuisland Armenië. Na haar studies aan het conservatorium, vervolmaakte ze zich door studies aan het Consevatorium van Brussel, het Conservatorium van Bergen en het Mannes College of Music in New York. Ze werkt free lance met verschillende belangrijke orkesten in Belgiië, Duitsland en Armenië. Samen met pianst Jean-Baptisite Lopin brengt ze een wervelend programma, met volksdansen van grote componisten zoals Grieg, Brahms, Bartok en Armeense componisten zoals Komitas en Khatchaturian.

Topvioliste Anzhela Hovhannisyan en pianist Jean-Baptiste Lopin brengen een wervelend klassiek programma. Met daarin volksdansen van de grootste componisten zoals Grieg, Brahms, Saint-Saëns en Bartók. Als unicum brengen ze ook werk van de Armeense componisten Khachaturian en Baghdasaryan.

Bent u concertorganisator en wilt u één van deze toptalenten aan het werk zien? Willen jullie één van deze ensembles programmeren? Contacteer dan Willy Goossens via 03 449 16 87 of via info@orfeo.be

Voorbije concerten

29 maart 2024

Jong Klassiek in de Rupelstreek: De vergeten zussen