De Streekvereniging Zuidrand heeft in samenspraak met de deelnemende gemeenten beslist om de resterende concerten van de serie Zuidrand Klassiek! 2020-21 te annuleren. Gezien het erg onduidelijk is, wanneer er versoepelingen zouden kunnen komen in de strijd tegen het corona-virus en om voortdurende verschuivingen en wijzigingen in het programma te vermijden, werd beslist de concertserie 2020-21 stop te zetten.

Indien u tickets hebt gereserveerd en betaald voor een van de geannuleerde concerten worden deze bedragen terug overgemaakt op uw rekening.

We doen er alles aan om U volgend seizoen opnieuw een interessant programma aan te bieden en hopen dat dit op een normale manier zal kunnen doorgaan.

De concerteeks van zeven kamermuziekconcerten in de Antwerpse Zuidrand heet nu Zuidrand Klassiek!  (voorheen Neerdorpen Klassiek!).

Gezien de vele programmawijzigingen bezorgen we u hierbij het aangepaste programma van seizoen 2020-21:

 

Donderdag 25 februari 2021 om 17 uur: Er was eens … Beethoven door Ensor Kwartet en Jan Decleir in het CC De Witte Merel te Lint (extra concert): uitgesteld naar dinsdag 10 mei 2022.

Donderdag 25 februari 2021 om 20:15 uur: Er was eens … Beethoven door Ensor Kwartet en Jan Decleir (uitverkocht): uitgesteld naar 10 mei 2022.

Het concert van donderdag 1 oktober 2020 met de Laureaten van de Steinway Wedstrijd in Edegem is wel kunnen doorgaan.

Zuidrand Klassiek! (voorheen Neerdorpen Klassiek!) is een cyclus klassieke concerten, die van eind september tot eind maart wordt georganiseerd op verschillende locaties in de Antwerpse Zuidrand. De eerste reeks liep van september 2006 tot april 2007 en had plaats in drie deelnemende gemeenten: Edegem, Hove en Boechout. Elke gemeente nam twee concerten voor haar rekening. De locaties voor deze concerten werden in onderling overleg tussen de deelnemende gemeenten en Orfeoproducties afgesproken. De locaties kunnen minimum 200 toeschouwers ontvangen en zijn akoestisch geschikt. Orfeoproducties zorgt telkens voor de programmatie, contacteert de musici, produceert de concerten en coördineert de marketing, de P.R. en de publiciteit. De gemeenten zorgen voor de betaling van de artiesten, de verdeling van de publiciteit (affiches en flyers), de beschikbaarheid/geschiktheid van de locaties en technische ondersteuning. Ondertussen is de samenwerking uitgegroeid tot zeven gemeenten: Edegem, Hove, Boechout, Kontich, Borsbeek, Aartselaar, Mortsel en Lint binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband Zuidrand. Artistiek zijn er volgende prioriteiten:

  1. Voorkeur voor gerenommeerde musici van eigen streek, die een internationale carrière maken en op die manier de kans krijgen ook eens voor eigen publiek op te treden.
  2. De reeks vormt een homogeen programma. Dit kan verschillende vormen aannemen: zo hebben de concerten een bepaald thema of er wordt een specifiek instrument belicht of speelt men werken uit een bepaalde periode uit de muziekgeschiedenis.
  3. Ervaren musici en beloftevolle jongeren musiceren samen zodat de jonge muzikanten een podium wordt aangereikt.