Jong Klassiek in de Rupelstreek:
De vergeten zussen

Locatie

GC DE GAM

Kardinaal Cardijnstraat 31 A, 2840 Rumst

Datum & uur

29 maart 2024

20:00 – 21:15

Tickets

Dit concert is voorbij.

Over het concert

Wist u dat Felix Mendelssohn een zus had, Fanny, die dezelfde muzikale opleiding kreeg als haar broer? Zij was een wonderkind en volgens sommigen een betere pianist en componist dan Felix. Ze componeerde meer dan 500 werken, waarvan de meeste tijdens haar leven nooit werden gepubliceerd. Waarom? Omdat haar vader vond dat een vrouw thuis moest blijven en voor het gezin moest zorgen.

Wist u dat de legendarische Parijse componiste Nadia Boulanger een jongere zus had, Lili, die de meest prestigieuze prijs voor compositie, de ‘Prix de Rome’, won toen ze pas 19 jaar oud was? Lili kon al zingen toen ze twee jaar oud was en volgde wekelijkse compositielessen aan het conservatorium toen ze nog maar 10 jaar oud was. Tragisch genoeg stierf Lili op 24-jarige leeftijd aan een longontsteking, terwijl haar zus Nadia de rijpe leeftijd van 92 jaar bereikte.

In dit programma vertolken de Duitse cellist Christoph Bunzendahl en de Belgische pianiste Anja Kuttner enkele van de meest legendarische werken van Mendelssohn en Boulanger, en plaatsen ze die naast het werk van hun minder bekende zussen. De musici vertellen ook over de relatie tussen de broers en zussen, en lezen teksten voor in de eigen woorden van de componisten. Die geven het publiek een idee van wat zij voor elkaar betekenden.

Programma

Christoph Bunzendahl, cello en Anja Kuttner, piano, spelen muziek van bekende componisten en hun minder bekende, maar even getalenteerde dichtste bloedverwanten.