Met Museumconcerten bieden Orfeoproducties en Bookman Artist Managment een stijlvol evenement met een concert door musici van dichtbij of veraf, te midden van beeldende kunst, waarbij de inhoudelijke link tussen de expositie en het repertoire altijd het uitgangspunt is. Daartoe beschikken wij over een breed aanbod van ensembles die over alle stijlperiodes heen, tientallen programma’s beschikbaar hebben, die wel bereid en onderlegd zijn om vertrekkende vanuit de expositie, een op maat gemaakt en aan de expositie gelinkt programma uit te werken.

Museumconcert Jozef Peeters

Zaterdag 1 april 2023 in FIBAC om 11, 13 en 15 uur: Een rondleiding gevolgd door concert

Sinds oktober loopt in FIBAC een bijzondere tentoonstelling over het werk van de Antwerpse schilder Jozef Peeters. Jozef Peeters was een schakelfiguur uit de internationale Avant Garde tijdens het interbellum en begin van de vorige eeuw en  een spilfiguur van de abstracte kunst in België, een strekking die lang ondergewaardeerd bleef maar uiteindelijk toch de verdienste kreeg die ze verdiende. De bezielers van FIBAC hebben veel belangrijke werken verzameld en een waardevolle privé collectie opgebouwd die erkend wordt door de belangrijkste musea ter wereld.

De tentoonstelling over Jozef Peeters kreeg veel aandacht in de media en werd overladen met heel positieve recensies.  FIBAC is enkel te bezoeken op afspraak maar de tentoonstelling over Jozef Peeters loopt ten einde in maart. Als u Jozef Peeters toch gemist zou hebben bieden we nog een laatste kans aan op 1 april 2023 om de expo te bezoeken met toelichting door Peter Pauwels, curator van de tentoonstelling en auteur van het prestigieuze boekwerk ‘Jozef Peeters en de strijd tegen den Tingeltangel’. De rondleiding wordt afgesloten met een pianorecital door de Amerikaanse Emi See die een futuristisch werk uitvoert van George Antheil.

Emi See is een Japans-Amerikaanse pianiste gespecialiseerd in de uitvoering van hedendaagse muziek. Haar recent onderzoek gaat over de hedendaagse aspecten van de post-tonale muziek. Ze trad veelvuldig op in de U.S.A, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en België, zowel als soliste als in ensembles, zoals het Spectra Ensemble (Gent).

Vorig seizoen speelde ze een reeks concerten met muziek van Gyorgy Ligeti en Charles Ives. Momenteel werkt Emi een postgraduaat af aan het Conservatorium van Gent bij Daan Vandewalle. Ze studeerde aan het Conservatorium van Schotland en aan de Idlewyld Academy in Californië.

Programma

George Antheil (1900-1959):

Sonata no. 3 Death of Machines [1923]

Mechanisms (selected) [1922/23]

Sonata sauvage [1922]

Tickets en reservaties

We bieden 3 groepen van maximum 30 personen de gelegenheid om op zaterdag 1 april 2023 om 11 uur, 13 uur of 15 uur de tentoonstelling te bezoeken met rondleiding door curator Peter Pauwels gevolgd door een concert door de Japans-Amerikaanse Emi See, die muziek heeft gekozen  die volledig aansluit op het oeuvre van Jozef Peeters en zijn tijdgenoten.

Locatie: FIBAC, Jozef Wautersstraat 21, 2600 Berchem (Antwerpen)

Tickets: 22 euro verkrijgbaar via https://tickets.roodfluweel.be/orfeo.

Verdere info: tel. 03 449 16 87.

 

Museumconcert in de Venetiaanse gaanderijen: Oostende door de lens van Anthony (juli 2022)

De eerste editie van deze serie had plaats in Oostende in juli 2022, toen het Young Woodwind Trio verschillende miniconcertjes speelde tijdens nocturnes in de Venetiaanse gaanderijen in Oostende ter gelegenheid van de fototentoonstelling  ‘Oostende door de lens van Anthony’. Het trio bracht aangepaste muziek uit het interbellum voor blaastrio van Ibert en Schulhof.

Museumconcerten is een samenwerking van Orfeoproducties en Bookman Artist Management.