Domingo ” a Sunday concert and more” is een reeks zondagochtend-evenementen, bestemd voor het hele gezin en het bevat heel wat meer dan het klassiek aperitiefconcert op zondag; er wordt gemusiceerd, gewandeld, getekend, en nog wel meer van dat moois.

Voorbije concerten:

Zondag 10 september 2023 om 10 uur : Wandeling gevolgd door concert. We komen samen aan de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Kontich Kazerne om 10 uur voor een wandeling op het Boskapellenpad. We worden gegidst door mensen van de heemkundige kring Kontich. We komen terug aan de kerk rond 11:15 uur.
Om 11:30 uur begin het concert door het duo Mathilde Wauters – harp & Veronique De Raedemaeker – viool.

Jonge wolvinnen Veronique de Raedemaeker (viool) en Mathilde Wauters (harp) stretchen de vingers voor een feeëriek en wonderlijk concert vol overheerlijke melodiën uit de Franse fin-de-siècle periode. Leun achterover en laat je betoveren door subtiele glissando’s en charmante schitteringen

Prijs: 18 euro – 12 euro voor alleen concert.

Programma:

  • -Suite populaire espagnole (M. de Falla/P. Kochanski) : El paño moruno / Nana/ Canción/  Asturiana/ Jota / Polo
  • – Suite im alten Stil (A. Schnittke) : Pastorale / Menuet/ Fuga/ Pantomime
  • – Duo für Violine und Harfe (N. von Wilm)
  • – Andante religioso (H. Renié)
  • – Roemeense volksdansen (B. Bartók/arr. Z. Székely) : Joc cu bâta – Stick dance/ Brâul – Sash dance/ Pê – loc – On one spot/ Buciumeana – Dance from Bucium/ Poarga româneasca – Romanian polka/Maruntel – Maruntel

Veronique De Raedemaeker (1996) Veronique De Raedemaeker (1996) is een Belgische violiste wonende in Keulen. Ze is laureaat van verschillende nationale en internationale viool- en kamermuziekwedstrijden, waaronder Young Belgian Talent, Internationaler Anton Rubinstein Wettbewerb, Concours Breughel, Belfius Classics, interner Kammermusikwettbewerb HfMT Köln, Internationaler Violinwettbewerb der Kulturstiftung Hohenlohe en Vieuxtemps Concours.

Ze startte haar studie viool bij Francis Reusens aan de Academie van Lier. Ze studeerde vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze afstudeerde als bachelor in Music in 2016. In 2018 behaalde ze haar masterdiploma viool solo met de grootste onderscheiding aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln, waar ze ook werd toegelaten voor een postgraduaatcursuis “Konzertexamen” met Mikhail Ovrutsky.

Ze had de gelegenheid om let bekende musici samen te spelen zoals Ivry Gitlis, Julia Fisher, Frank Peter Zimmerman, Pavel Vernikov en Philippe Graffin. In november 2023 zal ze het tripelconcerto van Beethoven uitvoeren in de Elizabethzaal in Antwerpen.

Haar CD “Malinconia” met muziek van Prokofiev and Ysaÿe werd alom geprezen en was bekroond met “De keuzen van Klara” in 2020.

Ze is gepassioneerd door kamermuziek en speelde al op vele internationale festivals in over heel Europa. Ze won ook verscheidenen prijzen op internationale viool- en kamermuziekwedstrijden.

Sinds 2017 speelt ze op viool van Stefan-Peter Greiner (Bonn 2005), die haar wordt ter beschikking gesteld door Yehudi Menuhin Live Music Now Köln.

Mathilde Wauters is geboren in Brugge in een muzikantenfamilie. Haar eerste stapjes in de harpwereld zette ze op 5-jarige leeftijd met haar zus Emma. Op 15-jarige leeftijd werd ze toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck als

jong talent. Ze behaalde er haar Masterdiploma met grootste onderscheiding in 2017.

Vervolgens perfectioneerde Mathilde zich aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris en bij de Orkestacademie van de Münchner Philharmoniker. Sinds 2022 is Mathilde solo-harpiste bij het Residentie Orkest te Den Haag.

Als soliste was Mathilde laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden. Mathilde is laureate van de vzw SWUK. Haar solo-album Whispers of Tales, gerealiseerd met hun steun, verscheen in april 2022.

Mathilde musiceert geregeld samen met het HERMESensemble voor hedendaagse muziek en I Justiniani en werd reeds uitgenodigd bij de Munt, het Schleswig-Holstein Festival Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze is vaste gast bij het Arte Amanti kamermuziekfestival en speelde recitals voor Camac Harps, Middagconcerten Antwerpen, Harppunt en de Kathedraalconcerten

Brugge. Ze was eveneens te horen als één van De Twintigers op Klara.

In kamermuziekverband maakt Mathilde deel uit van trio Gilu. Ze concerteert ook geregeld met haar zus Emma, met wie ze een harpduo vormt. Samen exploreren ze het duetrepertoire van John Thomas tot Karlheinz Stockhausen, en ze brachten deze programma’s onder andere in Bozar in Brussel en in het Concertgebouw Brugge.

 

Zondag 3 juni 2023 om 10 uur: Rondleiding van ongeveer één uur door het domein van Fort 5 te Edegem met erkende fortgidsen, gevolgd door een concert in het binnenfort door de jonge talentvolle gitariste Emma Wills.

zondag 25 juni 2022 om 11 uur: pianorecital door Ronald Grlica (Kroatië)  in de Sint-Antoniuskerk van Edegem, voorafgegaan door een natuurwandeling in het domein Hof ter Linden met gids Frank Buysse.

zondag 21 augustus 2022 om 10 uur: historische wandeling door de gemeente Kontich gevolgd door een celloconcert door Christoph Bunzendahl in de kapel van cultuurcentrum Altena