Vanaf seizoen 2023-24 werkt de Mortsel Dorp Concerten samen met Orfeoproducties vzw en kan dit prachtige en succesvolle initiatief, dat onlangs zijn tiende verjaardag vierde, ook in 2023-24 blijven doorgaan.

Het programma voor de Mortsel Dorp Concerten ziet er in elk geval veelbelovend uit:

Zondag 12 november 2023 om 15 uur:
Duo DESEO (Maarten Vandenbemden – gitaar en Ann Van Hecke -cello)
Zwoel en zuiders concert op gitaar en cello

Zondag  11 februari 2024 om 15 uur:
Harpduo VIREO (Marjolein Vernimmen en Jenna Vergeynst)
Het impressionisme in de muziek: Debussy, Ravel en Poulenc

Zondag 14 april 2024 om 15 uur:
The Grand String Trio
met de prachtige versie voor strijktrio van  ‘De Vier Jaargetijden’ van Antonio Vivaldi
(Jo Vercruysse -viool, Mario Palacios -altviool en Christoph Bunzendahl -cello)

 

MORTSEL-DORP CONCERTEN

De stuurgroep Mortsel-Dorp Concerten is een feitelijke vereniging die als doel heeft het sociaal-cultureel leven in Mortsel-Dorp te stimuleren en verder uit te stralen naar de ruime regio. Per werkjaar worden drie concerten ingericht in de prachtig gerestaureerde Sint-Benedictuskerk met voornamelijk lichte, toegankelijke klassieke muziek. De inkomprijs wordt laagdrempelig gehouden en de gemoedelijkheid wordt benadrukt door het inrichten van een gratis drink na elk concert.

Door het werven van sponsors probeert de stuurgroep de uitgaven voor deze concerten – artiesten, drukwerken, publiciteit, drink na het concert, verzekering e.a. – te dekken.

De vereniging streeft niet naar winstbejag. Daarom worden eventuele financiële overschotten besteed aan goede doelen uit de nabije omgeving.

De Mortsel-Dorp Concerten behoren tot de erkende Mortselse verenigingen en maken ook gebruik van het UitPas systeem.

HOOGTEPUNTEN 10 JAAR MDC

Hoogtepunten kiezen uit de 30 concerten is moeilijk, want we willen de andere niet tekort doen. We probeerden toch een selectie te maken, hoe subjectief die ook is…

1) De Sterling koren (kleuter-, kinder-, tiener, -jongerenkoor) o.l.v. Ada Bakelants (2019)

Met drie repetities vooraf gaf Ada een workshop waarin leerlingen van basisschool De Tandem enkele liederen van Sterling aanleerden en dan mee mochten optreden.

De diverse koren wisselden mekaar voorbeeldig af. Een bomvolle St.-Benedictuskerk met ouders, grootouders, broertjes en zusjes genoot van het enthousiaste en prachtige zanggebeuren!

 

2) Jong Dameskoor Amaranthe o.l.v. Johannes Dewilde m.m.v. gitarist Luciano Massa (2023)

Het publiek was helemaal in de ban van dit adembenemend mooie kooroptreden. Perfect, meeslepend, zowel a capella als met gitaarbegeleiding, en met grote beweeglijkheid van de jongedames op het podium! Spontaan rechtstaand applaus beloonde het koor.

 

3) Ishtar (2020)

Het eerste concert van Ishtar na de lockdown-tijd!  ‘My Love’ werd één grote, muzikaal hoogstaande, verrassing: een heerlijke Europareis vol pareltjes van liefdesliederen. De humor, de gevarieerde ritmes, de overvloed aan (vooral) blaasinstrumenten die mekaar afwisselden, de prachtige en expressieve solo- en harmonische samenzang. Op het eind van het concert brachten de artiesten het songfestivalliedje O julissi, waarna ze beloond werden met een staande ovatie.

 

4) Flanders Harp Quartet (FHQ) en Clarissa Wedding, flamenco (2023)

Een concert met vier harpen en flamenco, dat is geen gewone setting! Vier jonge dames, samen het Flanders Harp Quartet, hebben met een gedreven flamenco-danseres een programma uitgewerkt dat ze ‘FHQ goes around the Clock’ noemen.

Muziek van Tchaikowsky, Jules Massenet, Georges Gershwin én een onbekende, voor ons niet meer onbeminde Pearl Chertok…

 

5) Nicolaas Kende, piano en Jolente De Maeyer, viool (2015)

Virtuoze, hemelse klanken van piano en viool streken neer en weergalmden indringend onder de kerkgewelven. Gevoelige snaren raakten hart en gemoed. Beethoven, Lodewijk Mortelman