Een nieuw traject voor ORFEO Orchestra!

Het ORFEO Orchestra is opgericht om jonge muzikanten de kansen en het mentorschap te bieden dat nodig is om de kloof tussen het muziekonderwijs en hun professionele carrière te overbruggen. De toegankelijke concerten van het ORFEO Orchestra willen een volgende generatie inspireren om klassieke muziek te ontdekken.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het orkest in 2024 werd de opdracht en de missie van het orkest nogmaals opnieuw op scherp gesteld. De nieuwe ervaren concertmeester Jo Vercruysse en de aanvoerder cello Christoph Bunzendahl komen aan boord en schrijven zich helemaal in in onze missie!

ORFEO Academy is een project van het ORFEO Orchestra om jonge professionele musici, die aan de start van hun muziekcarrière staan, samen te brengen met ervaren orkestmuzikanten. Dit professionele kader biedt uitvoerders en publiek een orkestervaring van hoge kwaliteit. Ook krijgen de uitzonderlijk getalenteerde jongeren onder hen geregeld de kans zich solistisch te profileren naar een breed publiek toe.

ORFEO is een flexibel orkest van 20 tot 50 leden. Het orkest voert zowel barokke, klassieke, romantische en hedendaagse symfonische muziek uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van dirigent Rik Ghesquière. ORFEO kan U zowel als strijkorkest, als kamerorkest of als symfonieorkest boeken. Het orkest bestaat uit gerenommeerde musici, aangevuld met enkele jonge toptalenten.

Het orkest heeft met enthousiasme, dynamisme en verfijnd samenspel snel een plaats weten te veroveren in het Vlaamse muzikale landschap.

Wil je het Orfeo orkest boeken? Heb je vragen?

contacteer dan Willy Goossens op 03/4491687 of via info@orfeo.be.