Lenteconcert Sint-Pauluskerk, Antwerpen op 14 mei 2023 om 15 uur.

Het ORFEO Orkest onder leiding van Rik Ghesquière met als solisten Eliot Lawson, viool en Kiyotaka Izumi, piano speelde voor de pauze enkele werken van Emmanuel Durlet; na de pauze bracht het orkest enkele parels uit de literatuur voor symphonisch orkest met werk van van Beethoven, Grieg, De Boeck en Dvorak.

Hymne aan de nachteen lofzang aan de nacht door een waaier aan jeugdig talent.

Sint-Joriskerk, Antwerpen                       Eglise Saint-Cathérine, Lille
zaterdag 25 maart 2023 om 20:30 uur  zondag 26 maart om 15 uur

 ORFEO Orkest, gemengd koor Le Madrigal de Lille (F) en harpiste Marjolein Vernimmen.

 ‘Hymne aan de nacht‘ is de eerste uitvoering in België van het schitterende werk ‘Öthu Ilu’ van de jonge Estse componist Pärt Uusberg (°1986). De opvolging van Arvo Pärt is verzekerd.

Het ORFEO Orkest en het gemengd koor Le Madrigal de Lille hadden voor dit concert een compositieopdracht gegeven met als thema ‘de nacht’ aan twee jonge componisten: Felix Vermeirsch (°1999 Nieuwpoort) en Hugo Van Rechem (°1996 Paris).

De harpiste Marjolein Vernimmen (°1995) is een alumna van Conservatorium Antwerpen en is één van onze meest veelbelovende harpistes met een voorkeur voor hedendaagse muziek.

De Sint-Joriskerk is één van de jongste kerken uit het oude stadscentrum. De kerk gebouwd in 1847 werd opgetrokken in neogotische stijl met prachtige muurschilderingen, glasramen en heiligenbeelden. Ze geldt als een van de belangrijkste voorbeelden van neogotiek in Europa. Een kerk die zelfs vele Antwerpenaren niet kennen.

Kerstconcert 2650: vrijdag 17 december 2022 om 20 uur in de Onze Lieve Vrouw van Lourdes Basiliek te Edegem

Orfeo Strijkorkest o.l.v. Rik Ghesquière met als solisten Jolien De Gendt (sopraan), Noa Vanden Broucke (mezzo-sopraan), het jeugdkoor van de Muziekacademie van Edegem en als speciale gast de Oekraiënse topviolist Andrii Murza. De presentatie was in handen van Julian de Backer en de organisatie berustte bij Orfeo Producties en Scopo 2650.

De opbrengst van het concert ging naar goede doelen:  De kleine Prins, UZA Foundation en KEBC G-sport.

Voor pauze werd werk van Mozart en Vivaldi gespeeld, na de pauze stond het progframma volledig in het teken van Kerstmis met kerstliederen door het jeugdkoor van de academie Edegem en door beide solisten. De speciale gastsolist uit Oekraïne speelde het prachtige ‘Melodi’ van Mitrosalv Skoryk en ‘Czardas’ van Vittorio Monti. Hij werd beloond met een staande ovatie.

Het kerstconcert 2650 voor 2023 zal plaats hebben in de basiliek op 15 december 2023 en zal in het teken staan van ‘850 jaar Edegem’ met deelname van de drie Edegemse koren.

Finale van de Internationale Vioolwedstrijd Emmanuel Durlet: zondag 28 november 2022 om 14 uur in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen.

Het Orfeo orkest begeleidde de kandidaten van deze wedstrijd. De kandidaten waren van een uitzonderlijk niveau. Uiteindelijk haalde de Sloveense Nika Toskan het nipt voor de Zwitserse Johanna Tüsher.

Not that kind of doctor: Question in Question: zondag 15 mei 2022 om 15 uur in de Sint-Catarinakerk te Diest

Orfeo Orkest bracht tijdens dit concert werk van Robert Groslot, Arvo Pärt, Frank Bridge en Samuel Barber. Vervolgens speelden ze de wereldpremière van het werk van Vlaamse componist George De Decker.

Lenteconcert OKRA+ Antwerpen: Lente in Wenen 1789: maandag 12 april 2022 om 14:30 uur Koning Elisabethzaal te Antwerpen

ORFEO Symphonisch met als gastsolisten: sopraan Jolien De Gendt, tenor Denzil Delaere, violist Tigran Poghosyan, trompettist Simon Van Hoecke. Presentatie: Lies Steppe