Kerstconcert 2650: vrijdag 17 december 2022 om 20 uur in de Onze Lieve Vrouw van Lourdes Basiliek te Edegem

Orfeo Strijkorkest o.l.v. Rik Ghesquière met als solisten Jolien De Gendt (sopraan), Noa Vanden Broucke (mezzo-sopraan), het jeugdkoor van de Muziekacademie van Edegem en als speciale gast de Oekraiënse topviolist Andrii Murza. De presentatie was in handen van Julian de Backer en de organisatie berustte bij Orfeo Producties en Scopo 2650.

De opbrengst van het concert ging naar goede doelen:  De kleine Prins, UZA Foundation en KEBC G-sport.

Voor pauze werd werk van Mozart en Vivaldi gespeeld, na de pauze stond het progframma volledig in het teken van Kerstmis met kerstliederen door het jeugdkoor van de academie Edegem en door beide solisten. De speciale gastsolist uit Oekraïne speelde het prachtige ‘Melodi’ van Mitrosalv Skoryk en ‘Czardas’ van Vittorio Monti. Hij werd beloond met een staande ovatie.

Het kerstconcert 2650 voor 2023 zal plaats hebben in de basiliek op 15 december 2023 en zal in het teken staan van ‘850 jaar Edegem’ met deelname van de drie Edegemse koren.

Finale van de Internationale Vioolwedstrijd Emmanuel Durlet: zondag 28 november 2022 om 14 uur in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen.

Het Orfeo orkest begeleidde de kandidaten van deze wedstrijd. De kandidaten waren van een uitzonderlijk niveau. Uiteindelijk haalde de Sloveense Nika Toskan het nipt voor de Zwitserse Johanna Tüsher.

Not that kind of doctor: Question in Question: zondag 15 mei 2022 om 15 uur in de Sint-Catarinakerk te Diest

Orfeo Orkest bracht tijdens dit concert werk van Robert Groslot, Arvo Pärt, Frank Bridge en Samuel Barber. Vervolgens speelden ze de wereldpremière van het werk van Vlaamse componist George De Decker.

Lenteconcert OKRA+ Antwerpen: Lente in Wenen 1789: maandag 12 april 2022 om 14:30 uur Koning Elisabethzaal te Antwerpen

ORFEO Symphonisch met als gastsolisten: sopraan Jolien De Gendt, tenor Denzil Delaere, violist Tigran Poghosyan, trompettist Simon Van Hoecke. Presentatie: Lies Steppe