Lenteconcert Orfeo Orchestra

Locatie

kerk van de Heilige Familie

kerkplein, Edegem (Elsdonk)

Datum & uur

25 mei 2024

20u15

Tickets

Dit concert is afgelopen.

Lenteconcert door het ORFEO Orchestra en solisten van de Musica Mundi School.

ORFEO Orchestra is niet zomaar een orkest. Wij zijn de springplank voor jonge, pas afgestudeerde muzikanten om hun carrière te lanceren. Ons project ORFEO Academy overbrugt de kloof tussen het muziekonderwijs en een professionele carrière. Jonge musici krijgen de kans om samen met ervaren orkestmuzikanten concertervaring uit te bouwen voor een breed publiek. Met de hulp van ORFEO Academy en ORFEO Orchestra groeien talenten uit tot muzikanten, solisten en componisten van wereldklasse.

In 2023 bestaat ORFEO Orchestra 10 jaar. Onder de artistieke leiding van chef-dirigent Rik Ghesquière, concertmeester Jo Vercruysse en aanvoerder cello Christoph Bunzendahl verdiepen en professionaliseren we de werking van ORFEO Academy om ORFEO Orchestra te verzekeren van een plaats in het Vlaamse muzikale landschap nu en in de toekomst.

De Musica Mundi School is een uniek project in West-Europa en het is een van de weinige scholen in de wereld, die jonge musici van 10 tot 18 jaar de mogelijkheid biedt om tegelijkertijd en harmonieus een algemene opleiding en een professionele muzikale opleiding te volgen, beide van hoge kwaliteit, ongeacht hun financiële situatie.

Een school met de missie om het muzikale en menselijke potentieel van jonge talenten van over de hele wereld te ontwikkelen, door ze in direct contact te brengen met elkaar en met de grote pedagogen van vandaag

Programma

Edvard Grieg: Holberg Suite, opus 40

ORFEO Orchestra

W.A. Mozart: Vioolconcerto in G, KV 216

Soliste: Bade Dastan (°2007 Turkije)

Bela Bartok: Roemeense dansen

Pauze

W.A.Mozart: Hoboconcerto in C, K.V. 134

Solist: Michail Bogdanov (Bulgarije)

Joseph Haydn: Symphonoie nr. 49 in f “La Passione"

Antonio Vivaldi : Concerto voor 6 celli in g, RV 531

Solisten: Hai Qing Yang (China), Hoi Yuet Yang (China), Ephraim Taub (Zwitserland), Derin Topgul (Turkije), Benjamin Cohen (Frankrijk).