Koi Collective in De Kazerne

Locatie

De Kazerne

Charles de Kerckhovelaan 189, 9000 Gent

Datum & uur

4 mei 2024

16u00 – 17u30

Tickets

Dit concert is voorbij.

Een recent architectuurproject, deze keer ‘De Kazerne’ in Gent, vormt het decor voor een hedendaags klassiek concert, geïnspireerd op deze unieke locatie, gebracht door Koi Collective,

We openen met een toelichting over De Kazerne, door de architecten. Vervolgens brengt Koi Collective het concert.

Over de locatie De Kazerne

Elke Gentenaar kent De Leopoldskazerne. De vroegere thuisbasis van militairen heeft een nieuwe bestemming, als bruisende stadsbuurt. De Provincie Oost-Vlaanderen verhuisde onlangs naar het gloednieuwe Provinciehuis, de eerste bewoners nemen hun intrek in de appartementen en komt een hip hotel, allemaal rond een gezellig plein. Duurzaamheid, aandacht voor hedendaags comfort en architecturale kwaliteit staan centraal, samen met respect voor het erfgoed en de historische waarde van de site.

Over het muziekensemble Koi Collective

Koi Collective werd in 2020 opgericht als een ensemble met een eigentijdse visie. Centraal staat de uitvoering van 20ste en 21ste-eeuwse repertoire met een speciale plek voor Belgische composities en onbekende parels van binnen-en buitenland. Hun missie is om te bewijzen hoeveel fantastische muziek er recent is geschreven die tegelijk ook toegankelijk is voor een breed publiek. Creatie is een groot deel van hun DNA. Deze keer werden ze gedreven door de inspirerende ruimte van De Kazerne.

Programma

Volgt later