Hymne aan de nacht: zaterdag 25 maart 2023 om 20:30 uur in de Sint-Joriskerk te Antwerpen en zondag 26 maart om 15 uur in de Sint-Catharinakerk te Rijsel.

Het Orfeo Orkest en het vocaal ensemble ‘Le Madrigal de Lille’ brengen een programma met hedendaagse muziek voor gemengd koor en strijkorkest van beroemde hedendaagse componisten zoals Arvo Pärt, Carlos Salzedo en Hugo Van de Roost. Ook worden twee creaties van een Noord-Franse en een Vlaamse componist uitgevoerd: Hugo Van Rechem (F) en Felix Vermeirsch (B). Het concert sluit af met een belangrijk werk van de jonge Estste componist Pärt Uusberg, een première voor Vlaanderen.

De Finale van de Internationale pianowedstrijd Emmanuel Durlet: zondag 14 mei 2023 om 14 iuur in de Sint-Pauluskerk te Antwerpen.

De vier finalisten zullen begeleid worden door het Orfeo orkest o.l.v. Rik Ghesquière. Ze  zullen een volledige sonate voor piano van W.A. Mozart spelen en de eerste beweging van het concerto voor piano en orkest ‘Medieval Scenes’ van Emmanuel Durlet.