Orfeoproducties werd in 2002 opgericht en produceerde toen de opera ‘Orfeo’ van Monteverdi/Kolakowski door Muziektheater De Zwarte Sneeuw met acteur Peter De Graef, tenor Jan Van Elsacker, het koor Fine Fleur en het kwintet Consonanza. De opera ging in première ter gelegenheid van de opening van de nieuwe overdekte ruimte in het reduit van Fort 4 te Mortsel. Er werden 14 voorstellingen gespeeld voor 4968 toeschouwers en dit onder veel lofbetuigingen van publiek en pers.

Orfeoproducties heeft ook het initiatief genomen voor de organisatie van de concertcyclus Fort 4 Klassiek!, die van 2004 tot 2010 werd uitgevoerd in het reduit van Fort 4 te Mortsel.

Orfeoproducties ligt ook aan de basis van de concertreeks “Neerdorpen Klassiek”, een uniek samenwerkingsverband rond klassieke concerten tussen de gemeenten van de Antwerpse Zuidrand. Neerdorpen Klassiek! is  uitgegroeid tot een vaste waarde met jaar na jaar schitterende concerten in 7 gemeenten in de Zuidrand van Antwerpen voor een enthousiast publiek. Vanaf seizoen 2019-2020 wordt het verdergezet onder de naam ‘Zuidrand Klassiek!’.

Orfeoproducties organiseerde in samenwerking met Linkwadraat en het Cultureel centrum Mortsel ook het unieke ‘Internationaal Stemmenfestival’, dat in totaal vijf edities heeft gehad.

In 2009 werd Orfeoproducties gevraagd om een culturele invulling aan te bieden bij de viering van de 150ste verjaardag van de Antwerpse fortengordel.

Hiermee werd de aanzet gegeven tot het project Fort Art waarbij een aantal monumentale kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars getoond werden in verschillende Brialmontforten met als openingsmoment de Fortengordel. Een organisatie en fietsroute georganiseerd door het Provinciebestuur van Antwerpen. In het binnenfort van Fort 5 in Edegem was telkens een collectieve tentoonstelling. Vanaf 2018 leggen we de focus op KUNSTWERK. Een unieke tentoonstellingsruimte op deze unieke site in Edegem. In de zomers van 2018 en 2019 vonden verschillende tentoonstellingen van hedendaags beeldhouwwerk en installaties plaats. Het is de bedoeling dat deze locatie kan uitgroeien tot een centrum voor hedendaagse beeldende kunst met een bovenlokale uitstraling.

In 2010 werd een eerste BACH-festival gehouden te Mortsel: avondconcerten, films en een ontbijtconcert maakten de eerste editie tot een gigantisch succes. De vierde editie van dit festival heeft plaats gevonden te Edegem, Hove en Kontich van maart tot juni 2017.

In december 2014 werd met de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Diksmuide een uitvoering gebracht van ‘The Armed Man’ van de Welshe componist Karl Jenkins naar aanleiding van de herdenking van de kerstbestanden te Diksmuide tijdens Wereldoorlog 1. De koren Aquarius en Le Madrigal de Lille werden ondersteund door het instrumentaal ensemble van de Stedelijke Muziekacademie van Diksmuide. Dit leidde tot een staande ovatie in de nokvolle Sint-Niklaaskerk.

In 2014 richtte Orfeoproducties het Orfeo Kamerorkest op met de bedoeling jong afgestudeerde musici concertervaring te laten opdoen door hen samen met gevestigde orkestmusici samen te brengen en de meest getalenteerden onder hen als solist voor het orkest te laten optreden. Op 30 augustus 2015 kreeg het Orfeo Kamerorkest een staande ovatie tijdens het slotconcert op het Walter Boeykens Festival te Bornem. Sindsdien krijgt dit ambitieuze orkest steeds meer podia in België, Nederland en Frankrijk met hun eigen producties. In januari 2020 stond onder meer een concert in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen op het programma.

In 2017 organiseerde Orfeoproducties de concertreeks ‘Klassiek & Architectuur – klassieke concerten in architecturaal bekroonde sites. Onder grote belangstelling werd het publiek rondgeleid en geïnformeerd door de architecten (Stéphane Beel, Klaas Goris, Victor Simoni en Zaha Hadid Architects), vervolgens werd hedendaagse kamermuziek uitgevoerd door Goeyvaerts strijktrio, Kamerkoor Aquarius, deCompagnie en het Quatuor Tana. Het slotconcert in het nieuwe Havenhuis te Antwerpen was een bijzondere belevenis!  De samenwerking met het Vlaams Architectuur Instituut werd verdergezet en in 2019 ging een tweede uitgave door met concerten in Gent, Wilrijk, Tongeren en Waasmunster.

In 2018 werd een nieuwe concertreeks ‘Domingo‘ gecreëerd – Zuiderse concerten op zondagochtend’. Deze reeks wil ook aan jonge gezinnen de kans geven om op zondagochtend een wandeling door het groen te maken, gevolgd door een licht verteerbaar klassiek concert. Tijdens het concert is er kinderanimatie voorzien.

Orfeoproducties is een v.z.w. van vrijwilligers en de ontvangen inkomsten worden integraal gebruikt voor steun aan jonge musici en voor nieuwe initiatieven.