• Orfeo-kamerorkest-01
  • Orfeo-kamerorkest-02
  • Orfeo-kamerorkest-03
  • Orfeo-kamerorkest-04
  • Orfeo-kamerorkest-05
  • Orfeo-kamerorkest-06
  • Orfeo-kamerorkest-07

ORFEO is een flexibel orkest van 20 tot 50 leden. Het orkest voert zowel barokke, klassieke, romantische en hedendaagse symfonische muziek uit. Het geheel staat onder de artistieke leiding van dirigent Rik Ghesquière. ORFEO kan U zowel als strijkorkest, als kamerorkest of als symfonieorkest boeken. Het orkest bestaat uit gerenommeerde musici, aangevuld met enkele jonge toptalenten.

Het orkest zal deze jongeren de mogelijkheid geven om binnen een professioneel kader te musiceren om zo de nodige orkestervaring op te doen. Ook krijgen de uitzonderlijk getalenteerde jongeren onder hen geregeld de kans zich solistisch te profileren naar een breed publiek toe.

Het orkest wil dan ook met enthousiasme, dynamisme en verfijnd samenspel snel een plaats veroveren in het Vlaamse muzikale landschap.

Met producties zoals “Vivat, Mozart”, “Papa Haydn”, “Wenen 1750”, “De acht jaargetijden”, “A tribute to Arvo Pärt” en “Frohes neues Jahr” heeft het orkest zijn plaats op de Vlaamse podia ingenomen. Met een sprankelende keuze uit de mooiste bladzijden van de meest geniale klassieke componisten profileert ORFEO zich onmiddellijk als een kwalitatief en gerenommeerd ensemble.

Orfeo verzorgde in 2014 en 2015 het jaarlijks feestconcert van de gezinsbond van het gewest Antwerpen, speelt jaarlijks het concert ‘Kerst aan de K.U.L.’ samen met het koor Tourdion. Het slotconcert van het Walter Boeykens festival in augustus 2016 te Bornem – waar ze onder meer een wereldpremière van de ‘Walter Boeykens suite’ van Dirk Brossé uitvoerden – was een hoogtepunt in het prille bestaan van ORFEO.