Vrijdag 5 maart 2021

Recital van Kiyotaka Izumi

Als laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo”, de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano”, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera”, concerteert Kiyotaka op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen , De Bijloke in Gent en Concertgebouw in Brugge. Hij gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent, galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde.

 

Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre, Symfonieorkest De Lier en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

Er staan 10 CD’s op zijn naam uitgegeven door ‘Classical Records’, ‘DRC’, ‘Warner Classics’, ‘Phaedra’ enz.. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke, journalist Marc Van de Looverbosch.

Ten einde zijn repertoire uit te breiden is Kiyotaka begonnen met het schrijven van transcripties en concert suites. Zo ontstond er bewerkingen voor piano vier-handig van ‘Je te veux’ van E. Satie en van het derde deel van de viool sonata van Emm. Durlet. Voor piano solo heeft Kiyotaka ‘Romeo and Juliet’, ‘Hamlet’ en ‘Sleeping Beauty’ van P.I. Tchaikovsky bewerkt. Deze laatsten staan op zijn CD ‘Tchaikovsky meets Shakespeare’ uitgebracht door het label ‘Phaedra’. De partituren ervan worden uitgegeven door ‘Metropolis’.

 

Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider.

 

Programma: NTB