De prachtige luxe editie van de catalogus van de tentoonstelling GEWORTELD is nog te koop aan 50 euro (verzendingskosten incl.) via info@orfeo.be of via storting op de rekening van de vzw Kunstwerk BE25 068222746682. Ze bevat teksten van de kunstenaars, gedichten van Guido de Bruyn en zes gesigneerde foto’s van Alexandra Cool. Een hebbeding!

Ook de gewone catalogus van de tentoonstelling is nog te bekomen aan 5 euro via dezelfde kanalen.

FàS collectief zijn 3 vrouwelijke kunstenaars Alexandra Cool, Ine Lammers en Bie Garcet. In oktober tonen ze een ‘in situ’ installatie in KNSTWRK, de site voor hedendaagse beeldende kunst op de eerste verdieping van het Edegemse binnenfort. Ze werken hiervoor samen met  Guido De Bruyn die poëzie toevoegt aan dit project. Deze belevingsexpo wordt aangevuld met 2 workshops voor kinderen.

Alexandra Cool, Ine Lammers en Bie Garcet vormen samen het kunstenaarscollectief FàS.  Zij werken site specifiek en zoeken hun uitdaging in een uniek werk creëren dat inspeelt op een bijzondere omgeving.

KNSTWRK de site voor hedendaagse beeldende kunst op de eerste verdieping van het binnenfort is zo’n plek waar de historie voelbaar is, de sfeer een verleden uitademt. Gebouwd tussen 1860 en1864 uit baksteen en zandsteen, heeft dit fort al een hele transformatie ondergaan: van militair domein tot coworking space en vleermuizenreservaat. De 6 compartimenten op de verdieping van het binnenfort vormen een eigenzinnige en authentieke site: KNSTWRK.

Het project werkt voor het literaire luik samen met Guido De Bruyn.

Praktisch:

Kunstwerk vzw, Vestinglaan 55, 2650 Edegem.

Toegang is gratis. Tentoonstelling is te bezoeken van 8-31 oktober 2021 op zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur.

Finissage: zaterdag 30 oktober om 11 uur (wijziging)

Geworteld’
bomen raken elkaar
in het oneindige, in het tussen
herschikken op de ritmiek van het bos
poriën op poriën, tasten op schors
tegen een boom spreken
is spreken tegen jezelf
tegen je diepste ik
stil.
niet weten wat je treft
het licht wuift
schaduwen knikken
takkenvingers zoeken
filteren
verdelen
stilte.
die geen stilte genoemd kan worden
een gesprek tussen hemel en aarde

 

Ine Lammers