Svenja, het meisje met de viool gaat door!

Posted by on nov 16, 2018 in | No Comments

Tel nr. Event: 00/31/3165-555555

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.
  • svenja
    5 december 2021
    11:00 - 12:30

Svenja, het meisje met de viool

Svenja is samen met haar ouders en broer haar land-in-oorlog ontvlucht. Ze draagt een lege vioolkist met zich mee met daarin wat kleren en een popje, haar viool is door de soldaten in brand  gestoken. Als het gezin eindelijk in een huis woont, hoort ze op een avond hemelse muziek doorheen de muren van haar kamertje. De oude buurman Maurits blijkt een vioolleraar te zijn. Hij doet haar een mooi aanbod en wil haar les geven. Het vuur voor de muziek, dat bij hem vanwege zijn leeftijd begint te doven, wil hij graag aan Svenja doorgeven zodat haar talent niet verloren gaat. Dat vuur – soms smeulend, soms hoog oplaaiend maar altijd brandend – is voortdurend voelbaar in dit eigentijdse verhaal dat ook elementen van een klassiek sprookje bevat.

Vier professionals uit verschillende vakgebieden hebben de schouders onder dit unieke project gezet. Het verhaal werd geschreven door Diane Broeckhoven, die haar sporen verdiend heeft in de literaire wereld. De beloftevolle Armeense violiste Anzhela Hovhannisyan geeft virtuoos vorm aan het opbloeiende meisje met de viool. Acteur Kurt Defrancq kruipt op ingetogen en onnavolgbare wijze in de huid van de verteller en vioolleraar. Dirigent Rik Ghesquière wekte het verhaal tot leven met muziekfragmenten van o.a. Mozart, Van Beethoven, de Sarasate, Brahms en Ravel. Op het podium dirigeert hij met verve het Kamerorkest ORFEO.

‘Svenja, het meisje met de viool’ is een magische voorstelling die klassieke muziek toegankelijk maakt voor het hele gezin, van grootouders tot kleinkinderen. Ze duurt precies een uur.

Tickets kan je kopen via:

https://tix.amuz.be/nl/buyingflow/tickets/7267/20272