SUR-VIVE

Posted by on okt 4, 2020 in | No Comments
Details Prijs Aantal:
Free TicketToon details + €0.00 (EUR)   Verlopen
  • expositie
    3 november 2020 - 25 november 2020
    08:00 - 17:00

GROEPSTENTOONSTELLING in Kunstwerk, Binnenfort Fort 5, Edegem, eerste verdieping, ingang Vestinglaan 55.

Open van 11 tot 17 u. op 10-11-17-18-24 en 25 oktober.

Sanne De Wolf, installaties

Laure Forêt, glaskunst

Paul Hoogwaerts, papier

SANNE DE WOLF

Sanne De Wolf woont en werkt in Antwerpen. Haar fascinatie voor taal- en gebarensystemen leidt tot kunst die wortels heeft in het conceptualisme, maar zich materialiseert in diverse media zoals porselein, gips, papier, brood, textiel, performance en video.

De werken van De Wolf zijn subtiel, vaak fragiel en dragen een poëtische spanning. Verbinding staat bij haar centraal, of het nu sociaal, geografisch, cultureel of historisch is. Hoewel betrokkenheid essentieel is in haar praktijk, is haar werk zelden expliciet.

De Wolf heeft een natuurlijke affiniteit met het Midden-Oosten, zowel thematisch als in het gebruik van een impliciete taal. In 2017 en 2019 verbleef ze in Iran en Libanon tijdens een aantal kunstresidenties. De resultaten van deze residenties werden getoond in tentoonstellingen in Gent, Libanon, Parijs en Antwerpen.

Sanne De Wolf is een kunstenaar die sociaal-culturele patronen en acties uitbeeldt. Ze vertaalt deze naar hedendaagse interventies en beeldende kunstwerken. Haar onderzoek naar de stof stimuleert haar om de verbindingen tussen ongrijpbare lagen bloot te leggen en deze binnen menselijke referentiekaders te plaatsen. Ze creëert dialogen tussen heden en verleden, Oost en West en brengt verschillende stemmen samen. In haar werk communiceert ze op poëtische wijze over haar ideeën, haar engagement en gedeelde verantwoordelijkheid. Tevens stimuleert ze de toeschouwer om te reflecteren. De letter R die in haar werk verschijnt, is een link naar de R in ‘résistence’.

LAURE FORET

Laure Forêt (1984, FR) is op zoek naar wie we zijn, hoe we ons voelen, wat ons definieert en hoe we fysiek reageren op verschillende impulsen. Met verschillende technieken zoals textiel, tiffany en keramiek verkent ze de grens van ons wezen en wat eronder ligt. Onze huid is het orgaan dat onze innerlijke en uiterlijke wereld scheidt, de porositeit vestigt het contact in beide richtingen. Die kwetsbaarheid, die kwetsbaarheid vormt de belangrijkste boodschap van haar werk.  Haar werk is een poëtisch eerbetoon aan onze eigen fysieke beperking.

De huid is een membraan dat het lichaam omhult en begrenst. Deze poreuze oppervlakte tussen het intieme en de buitenwereld, geeft een gezicht en een consistentie aan het onzichtbare inwendige. Het is een ruimte waar tijd, persoonlijke geschiedenis, en emoties ontstaan. Het is een projectiescherm van een identiteit dat moeilijk kan zijn om verantwoordelijkheid voor op te nemen.

De huid toont niet altijd wat het wil zijn. Het wordt een andere identiteit die onthult wat ik wil verbergen, het verraadt de gedachte en beperkt het innerlijke.

 

 

PAUL HOOGWAERTS

Ik ben op negentienjarige leeftijd mijn loopbaan begonnen in de grafische sector.

Deze begon met montages en kleurafstelling op film en ben mee geëvolueerd in de digitale wereld en mij gespecialiseerd in beeldmanipulatie en kleur afstelling voor verschillende druktechnieken.

Het idee van de werken die ik maak is ontstaan uit de pixelvorming bij sterk uitvergroten van een foto. Mijn werk bestaat uit vouwen van papier al of niet gelijk aan diepte, gestructureerd of chaotisch aan mekaar gelijmd. Daarna wordt dit nog behandeld met verf die er aan toegevoegd wordt door middel van tamponneren, onderdompeling of spuitwerk.

Deze werken krijgen een ritmische mozaïek weergave die naargelang de invalshoek veranderd van kleur en tekening. Ik streef naar een weergave waarbij je kan wegdromen en je eigen fantasie kunt beleven in het visuele.

 

locatie  

Adres
Binnenfort Fort 5 Edegem, Vestinglaan 55, Edegem, B2650, Belgium

Beschrijving:

Creatieven en kunstenaars hebben steeds meer moeite om werkruimte te vinden die aangepast is aan hun activiteiten.

 

Kunstwerk in Fort 5 te Edegem is een plaats waar makers elkaar kunnen ontmoeten en waar synergiën ontstaan tussen creatieve geesten. Kunstwerk biedt immers gedeelde en diverse werkruimten werkruimtes aan die deze ontmoetingen en synergiën  bevorderen.

 

Kunstwerk biedt een aantal werkplekken, een restroom en een vergaderruimte en combineert daardoor gezelligheid, collectieve intelligentie, emulatie en professionaliteit.