Sonoro Strijkkwartet: Zuidrand Klassiek! in Lint

Posted by on okt 3, 2023 in | No Comments
 •  26 oktober 2023
   20:15 - 22:00

Het Sonoro Strijkkwartet speelt op 26 oktober om 20:15 uur in de kerk van O.L.V.-geboorte te Lint strijkkwartetten van Haydn, Beethoven en Shostakovich.

Met meer dan 40 concerten per jaar, als ECHO Risting Stars 2023-2024 en als prijswinnaar van de Bartók World Competition 2021 in Boedapest bewijst het Sonoro Quartet één van meest belovende en toonaangevende strijkkwartetten te zijn van hun generatie.

In 2022 werd het Sonoro Quartet, genomineerd door Bozar Brussels, geselecteerd als ECHO Rising Stars voor het seizoen 2023/2024. Als deel hiervan touren ze met 17 concerten in de meest prestigieuze zalen van Europa.

Het kwartet maakt deel uit van het MERITA Platform waarmee ze in 2023-2024 concerten spelen doorheen Europa met een gloednieuwe productie.

In 2023 maakt het Sonoro Quartet hun debuut in zalen zoals Concertgebouw Amsterdam, Musikverein Vienna, Elbphilharmonie Hamburg, Kölner Philharmonie, Philharmonie de Luxembourg en vele andere. In juli 2023 maakten ze hun debuut in Nieuw-Zeeland met 11 concerten doorheen het hele land.

In oktober 2021 won het Sonoro Quartet de derde prijs en twee speciale prijzen op de Bartók World Competition for String Quartet. Ze lieten een grote indruk na op zowel het publiek als de jury. Sindsdien worden ze geregeld gevraagd in Hongarije met Bartók’s strijkkwartetten op plaatsen zoals het Bartók Memorial House en het Auer Festival.

Momenteel studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) in Amsterdam waar ze les volgen bij gerenommeerde docenten zoals Marc Danel en Gilles Millet (Quatuor Danel), Daniel Rowland en Eberhard Feltz. Daarnaast volgde het kwartet ook lessen bij leden van het Ebène Quartet, Pavel Haas Quartet, Gary Hoffman en Heime Müller, oprichter van het Artemis Quartet.

Met concerten in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Hongarije en Ierland toont het kwartet, opgericht in 2019, hun waarde in het nationale en internationale cultuurlandschap. Met repertoire van de klassieke grootmeesters tot hedendaagse componisten speelde het kwartet in tal van grote zalen zoals de Bijloke in Gent, Bozar in Brussel, Tivoli Vredenburg in Utrecht, The National Concert Hall in Dublin, Liszt Academy en Bartók Memorial House in Boedapest, Desingel in Antwerpen en was reeds te gast op grote festivals zoals Festival Midis-Minimes, The Young Generation Bozar, B-Classic, Storioni Festval, West Cork Chamermusic Festival, Rotterdam Chamber Music Society en vele andere.

Het Sonoro Quartet zal in de herfst van 2023 opnieuw touren door Ierland als onderdeel van de National String Quartet Foundation.

Het Sonoro strijkkwartet bestaat uit:

Sarah Jégou-Sageman, Viool

Jeroen De Beer, Viool

Séamus Hickey, Altviool

Léo Guiguen, Cello

Programma:

Haydn strijkkwartet op. 76, nr. 4 “sunrise”

 • allegro con spirito
 • adagio
 • menuetto
 • finale

Beethoven 9de strijkkwartet (op. 59 nr. 3)

 • andante con moto -allegro vivice
 • andante con moto quasi allegretto
 • menuetto (gracioso)
 • allegro molto

Shostakovich strijkkwartet nr. 2 opus 68

 • ouverture (moderato con moto)
 • recitatief en romance
 • wals (allegro)
 • thema met variaties (adagio)

Tickets kosten 16 euro (5 euro voor -26) en kan je kopen, betalen en afdrukken via: TICKETS

Verdere info via tel. 03/4491687 of mail naar info@orfeo.be.

 

locatie  

Telefoon locatie 03 455 25 32

Adres
Koning Albertstraat 6, Lint, 2547, Belgium