Klassiek & Architectuur: KMSK Antwerpen

Posted by on aug 17, 2021 in | No Comments

Tel nr. Event: 034491687

 • Event
  28 november 2021
  16:00 - 17:30

Tickets kosten 20 euro.

Bestel tickets

 

Met Klassiek & Architectuur brengt Orfeoproducties in samenwerking met Netwerk Architecten Vlaanderen, het Vlaams Architectuurinstituut en het Festival van de Architectuur twee hedendaagse kunstbelevingen samen.

Bijzondere gebouwen of sites met een vernieuwende architecturale waarde worden in de kijker gezet en vormen het decor voor een hedendaags klassiek concert. Nieuwe gebouwen en schitterende renovatieprojecten komen aan de beurt.

Op zondag 28 november vindt het slotconcert van Klassiek & Architectuur plaats in het compleet gerenoveerde KMSK Antwerpen. Een unieke gelegenheid om zuiver van de architectuur van het gebouw te genieten zonder kunstwerken aan de muren. De tijdloze spirituele architectuur wordt toegelicht door architecte en projectleidster Dickie Scipio van KAAN Architecten Amsterdam.

Programma:

MINIMALISM          Breathing in | Breathing out

 • Philip Glass, Songs and Poems for cello solo
 • Philip Glass, Mad Rush (piano solo)
 • Steve Reich, New York Counterpoint (klarinet solo)
 • Arvo Pärt, Mozart-Adagio (trio)
 • Arvo Pärt, Spiegel im Spiegel (klarinet-piano)

Uitvoerders:

Roeland Hendrikx Ensemble

 • Liebrecht Vanbeckevoort – piano
 • Sevak Avanesyan – cello
 • Roeland Hendrikx – klarinet

 

In 2015 richtte Roeland Hendrikx zijn eigen kamermuziekensemble op, dat zich in essentie toespitst op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers. Hoewel hij zijn naam gaf aan het ensemble, en er de drijvende kracht en inspirator van is, werkt Roeland uitsluitend met gelijken en gelijkgezinden. Die werden gekozen in functie van hun technische en expressieve vakmanschap, maar ook op basis van de strepen die ze elders hebben verdiend, en de eigenheid die ze aan de chemie van het samenspelen bijdragen. Omdat het Roeland Hendrikx Ensemble een vast ensemble is, dat loyaal blijft aan een klein aantal musici, kan het – veel meer dan occasionele formaties – als laboratorium fungeren waarin diverse geesten en stijlen samen naar één overdonderend smeltpunt toewerken.

Het ensemble kende haar debuut op “Klara in deSingel” in 2015 en speelde intussen voor talrijke vooraanstaande concerthuizen en festivals, zoals ondermeer Concertgebouw Brugge, deSingel Antwerpen, Festival van Vlaanderen, …  Componisten zoals ondermeer Piet Swerts, Alain Craens en Mathias Coppens droegen al werk op aan het ensemble.

Het Roeland Hendrikx Ensemble heeft ook maar één doel: het publiek beroeren, vervoeren,… en een memorabele luisterervaring bezorgen.

locatie  

Locatie website:

Adres
Plaatsnijdersstraat 2, Antwerpen, Belgium

Beschrijving:

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Zeven eeuwen kunst: van Vlaamse primitieven tot expressionisten. Wereldberoemde meesters. De meest omvangrijke en belangrijke collecties van James Ensor en Rik Wouters. En het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen is nog zoveel meer dan een kunstcollectie met internationale uitstraling. Het KMSKA is het enige Vlaamse museum met een wetenschappelijk statuut.

We staan niet alleen in voor het behoud, beheer en uitbouw van de collectie. We voeren ook wetenschappelijk onderzoek naar de werken, gebruikte technieken, kleur en beeldtaal… Daarbij stellen we zekerheden in vraag. Onze nieuw verworven interpretaties delen we met het publiek. Het KMSKA werkt volgens de statuten van ICOM, the International Council of Museums.