Klassiek & Architectuur – Crematorium Polderbos Oostende

Posted by on aug 17, 2021 in | No Comments

Tel nr. Event: 034491687

  • Event
    17 oktober 2021
    16:00 - 17:30

Tickets kosten 20 euro.

Bestel tickets

 

Met Klassiek & Architectuur brengt Orfeoproducties in samenwerking met Netwerk Architecten Vlaanderen, het Vlaams Architectuurinstituut en het Festival van de Architectuur twee hedendaagse kunstbelevingen samen.

Bijzondere gebouwen of sites met een vernieuwende architecturale waarde worden in de kijker gezet en vormen het decor voor een hedendaags klassiek concert. Nieuwe gebouwen en schitterende renovatieprojecten komen aan de beurt.

We starten op 17 oktober, de dag van de Architectuur, in het nieuwe crematorium Polderbos te Oostende, waar het ensemble Het Collectief o.l.v. Thomas Dieltjens een programma zal brengen met muziek van o.a. Maurizio Kagel en Penderecki. Architect Jan Lenaerts van Office KGDVS zal toelichting geven bij dit nieuwe unieke architectuurproject.

Programma:

  • Maurizio Kagel : Phantasiestück (met begeleidend ensemble)
  • Bruno Mantovani: Metal
  • Peter Eötvös: Psy
  • Krzysztof Penderecki: Klarinetkwartet

Het Collectief met Thomas Dieltjens (piano), Wibert Aerts (viool), Vincent Hepp (altviool), Martijn Vink (cello), Julien Hervé (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet) en Toon Fret (fluit).

Het Collectief is een kamermuziekensemble dat in 1998 in Brussel werd opgericht. Door consequent met een vaste kern van vijf muzikanten te werken bouwde de groep een intrigerende eigen sound op, gekenmerkt door een heterogene mix van blazers, strijkers en piano.

In zijn repertoire keert Het Collectief terug naar de roots van het modernisme: de Tweede Weense School. Vanuit deze solide basis worden zowel de grote twintigste-eeuwse composities als de allernieuwste experimentele stromingen verkend. Daarenboven maakt de groep furore met spraakmakende cross-overs tussen het hedendaagse en het traditionele repertoire en met adaptaties van historische muziek.

Naast de vele concerten in België is Het Collectief ook internationaal aanwezig in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Malta, Cyprus, Litouwen, Letland, Oekraïne, Polen en in Zuid-Amerika (Peru en Brazilië) en in Azië (Hong Kong).

 

locatie  

Locatie website:

Adres
Grintweg 120, Oostende, 8300, Belgium