Il Nostromo del Sogno: Chantar m’er’

Posted by on aug 20, 2022 in | No Comments
  • Concert
    29 september 2022
    20:15 - 22:00

Tijdens het openingsconcert van de concertcyclus ‘Zuidrand klassiek! 2022-23 bedrijft het ensemble ‘Il Nostromo del Sogno’  muzikale vertellingen uit de middeleeuwen. Het flirt met de grens tussen concert en muziektheater en neemt ons in het programma ‘Chantar m’er’ mee naar het Frankrijk van de twaalfde eeuw, waar de gravin van Poitiers een pittige relatie onderhoudt met de troubadour Raimbaut d’Orange. Dit resulteerde in een reeks prachtige Occitaanse troubadoursliederen, pikante brieffragmenten en melodieën.

A chantar m’er : De pikante correspondentie tussen een gravin en een troubadour

De  12de-eeuwse Beatriz, gravin van Dia en echtgenote van Guillaume de Poitiers, onderhield een meer dan pittige en niet bepaald discrete liaison met de flamboyante Raimbaut d’Orange. Die affaire vond haar neerslag in de prachtige cansos  en sirventés van beide minnelieden.  Il Nostromo del Sogno neemt  u mee naar het hart van de Provençaalse liefdeslyriek en gaat op zoek naar verdwenen melodieën…en eeuwige emoties.

Het programma bestaat uit troubadours- en trobairitzliederen van Raimbaut d’Orange en Beatriz, Comtessa de Dia, contrafacten, brieffragmenten en melodieën van eigen hand.

Het ensemble bestaat uit:  Mady Bonert & Steven Marien, zang – Katelijne Lanneau, blokfluiten – Ellen Schafraet, gotische harp – Marie Verstraete, vedel

Il Nostromo del Sogno voorziet boventiteling op rijm in hedendaags Nederlands

TICKETS

locatie  

Adres
Laar, Aartselaar, 2630, Belgium