Historische wandeling en concert in Kontich

Posted by on jun 25, 2022 in | No Comments

Tel nr. Event: 03/4507831

Details Prijs Aantal:
TicketToon details + €14.00 (EUR)  

  • wandeling
    21 augustus 2022
    10:00 - 11:00
Historische wandeling in Kontich gevolgd door celloconcert met muziek van Bach en Reger.
We starten om 10u met een historische wandeling door Kontich gegidst door leden van de Koninklijke Kring voor Heemkunde. De wandeling start aan Cultuurhuis Altena en duurt ongeveer een uurtje.

Vanaf 11.30u genieten we in de kapel van een celloconcert van Christoph Bunzendahl. Hij selecteert enkele van de mooiste stukken uit alle zes suites van J.S. Bach en mengt deze met een greep uit de solosuites van Max Reger.

Daarnaast verrast hij ons met kleurrijke verhalen over de componisten en hun leven en hoe deze muziek ooit schandalen veroorzaakte in kerk en maatschappij.

Want wist je bijvoorbeeld dat de onvoltooide werken van J.S. Bach na zijn dood aan een plaatselijke vishandelaar werden gegeven om vis in te verpakken?

Het einde van het concert is voorzien rond 12.30u.

Christoph Bunzendahl werd geboren in Hannover (Duitsland). Hij behaalde zijn Bachelor of Cello Performance in 1999 aan de prestigieuze universiteit van Indiana (Bloomington, VS) en zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij maakte enkele jaren deel uit van het United States National Orchestra en trad ook op met de Berliner Symphoniker. Sinds 2007 werkt hij voor het Antwerp Philharmonic Orchestra.

De organisatie van dit concert is in samenwerking met Orfeo Producties en de Koninklijke Kring voor Heemkunde van Kontich.

locatie  

Locatie website:

Adres
Antwerpsesteenweg 79, Kontich, 2550, Belgium