De Planeten (concert is geannuleerd)

Posted by on feb 24, 2020 in | No Comments
Details Prijs Aantal:
ticTicketToon details + €20.00 (EUR)   Startdatum verkoop
19 november 2020
  • Concert
    19 november 2020
    20:00 - 22:00

Dit concert is geannuleerd!

 

Orfeoproducties en Le Madrigal de Lille leerden elkaar kennen tijdens de indrukwekkende uitvoering van ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins in de overvolle Sint-Niklaaskerk in december 2014. Nu vijf jaar later hebben ze beslist opnieuw een uitvoering te brengen in Diksmuide van een prachtig hedendaagse werk voor koor en orkest, ‘The Sunrise Mass’ (2010) van de Noorse componist Ola Gjeilo.

Gjeilo probeert in de ‘Sunrise Mass’ de ontwikkeling van het meest transparante en ruimtelijke naar iets volstrekt aards en tastbaars tot stand te brengen. Hij werkt toe van iets vaags en onschuldigs naar iets emotioneels en dramatisch en brengt dit geheel naar een warm en stevig hoogtepunt. Zijn Sunrise Mass is een metafoor voor menselijke ontwikkeling van kind naar volwassene. Het werk is volgens Gjeilo ook te interpreteren als een spirituele reis: hij wil in zijn muziek een positieve ontwikkeling laten zien, waarin conflicten en dissonanties als het ware transcenderen en je verder brengen.

Het concert begint in het holst van de nacht met het werk ‘Chanson dans la Nuit’ voor harp solo van de Franse componist Carlos Salzedo. Dan volgt de compositie ‘Of Moon and Sun’ van Jan Van de Roost. Naar goede gewoonte geven wij ook dit keer een opdracht aan jonge componisten van eigen bodem. Zo worden twee creaties met als thema ‘De Planeten’ uitgevoerd, gecomponeerd door de Noord-Franse componist Hugo Van Rechem en de West-Vlaming Felix Vermeirsch.  Tenslotte beleven we dan de magistrale zonsopgang van Ola Gjielo.

Het programma

  1. Chanson dans la nuit- La Désirade (Carlos Salzedo) harp solo
  2. Of moon and sun    (Jan Van de Roost) koor, harp
  3. Creatie (Hugo Van Rechem) koor, orkest
  4. Creatie (Felix Vermeirsch) harp, orkest
  5. Sunrise Mass (Ola Gjeilo)    koor, orkest

Uitvoerders

Het Orfeo Kamerorkest o.l.v. Rik Ghesquiére

Le Madrigal de Lille, o.l.v. Madeleine Saur

Daphne Vandemeulebroucke, harp

locatie  

Telefoon locatie + 33 (0)3 20 69 23 60

Locatie website:

Beschrijving:

rue de l’Espérance, 23

Roubaix (FR)